Roda JC Kerkrade speelt in Rotterdam gelijk tegen Sparta: 2-2

Roda JC nam vrijdagavond na hard werken één punt mee uit Rotterdam. Dankzij twee doelpunten van opnieuw Mario Engels vlak vóór en vlak ná rust werd de vroege voorsprong van Sparta weggewerkt.
Door het gelijke spel handhaaft Roda zich op de vijfde stek in de ranglijst. De afstand van Roda JC op Sparta (4e plaats) blijft 5 punten, maar door de winst vrijdagavond van de nummers 1 tot en met 3 loopt dit trio (FC Den Bosch, FC Twente en Go Ahead Eagles) iets verder uit op de concurrentie.
Mario Engels nam wel de leiderspositie over in de topscorerslijst, hij passeerde Veldwijk (Sparta) die gisteren niet tot scoren kwam. Engels staat nu aan kop met 18 treffers, waarmee hij meer dan de helft van de totale Roda-score (35) voor zijn rekening neemt.

Offensieve opening Sparta

Sparta startte de wedstrijd offensief en zette vroeg druk op de uitploeg. Dat leverde al vroeg een hoekschop op. Uit deze hoekschop knikte Vriends de bal in de lange hoek langs doelman Novakovic: 1-0.
Sparta was feller en scherper dan Roda JC waardoor de Kerkradenaren nauwelijks aan voetballen toe kwamen. Dit leverde twee goede kansen op voor Lars Veldwijk, maar doelman Novakovic redde tweemaal knap. Even later was het wel raak voor de Spartanen. Rayhi ging op het doel van Novakovic af, werd nog lastig gevallen door Van Eijma maar rondde koelbloedig af in de bovenhoek: 2-0.

Vlak voor de rust kwam Roda dan toch nog goed voor het doel van Sparta. Mario Engels stapte bewust over de bal heen waardoor Remans de bal strak kon terugkaatsen en de Duitse spits de bal door de benen van de doelman kon binnen schuiven: 2-1.

Goed keeperswerk Novakovic

Na rust kreeg diezelfde Mario Engels de bal vanuit een inworp in de voeten aangespeeld. Hij controleerde, haalde hard uit en schoot de bal langs doelman Kortsmit: 2- 2.
In de minuten hierna ging het spel gelijk op en kregen beide ploegen nog verschillende kansen. Onder andere door goed keeperswerk van Novakovic bleef het bij 2-2.
In de slotminuten kopte Milts een bal langs de paal en ging een volley van Dijkhuizen net naast. Het bleef dus 2-2.