Roda JC Kerkrade verslaat Go Ahead Eagles met 3-1

Roda JC Kerkrade heeft thuis met 3-1 van Go Ahead Eagles gewonnen. Debutant Mitchel Keulen scoorde zijn eerste treffer in het betaald voetbal, de andere twee treffers kwamen op naam van, wie anders, Mario Engels.
Door de winst van FC Den Bosch (2-6 uit tegen FC Dordrecht) ging de tweede-periodetitel echter aan de neus van de Kerkradenaren voorbij.

Offensief

Roda JC begon offensief aan dit eerste competitieduel na de winterstop. Al na enkele minuten spelen bereikte een scherpe voorzet van Milts de snelle Remans nét niet en ging een schot van Engels via het been van de tegenstander naast het doel.
Hier kwam na elf minuten verandering in. Debutant Mitchel Keulen scoorde de openingstreffer voor de thuisploeg. Hij reageerde alert op een voorzet van rechts en rondde die rustig af.
Na twintig minuten bracht Jaroslav Navrátil de uitploeg weer op gelijke hoogte.
In de periode hierna had Roda JC even de tijd nodig om te herstellen. De thuisploeg kreeg voor rust nog verschillende kansen om de voorsprong te herpakken maar gescoord werd er niet. Tot twee minuten voor het rustsignaal. Na een schitterende steekpass van Remans op Engels schoof de Kerkraadse topscorer die de bal beheerst in de verre hoek langs doelman Verhulst: 2-1.

Bovenliggende partij

Roda JC was in de minuten na rust de bovenliggende partij en creëerde ook kans na kans, echter bleef een derde doelpunt uit. Hierdoor kregen de bezoekers kansen op de gelijkmaker. Onder andere door een hard schot van Verheydt dat in het zijnet ging. Ook was Dijkhuizen belangrijk door een bal van de doellijn te halen.
In de blessuretijd was het wederom ‘Super Mario’ Engels die na een mooie solo de 3-1 eindstand op het scorebord neerzette.