Eerste namen zesdaags festival ‘Landgraaf Live’ bekend

Foto: Enrique Meesters

Zes dagen, meer dan 35 acts en één superlocatie: Megaland in Landgraaf.
Voor het tweede jaar op rij strijkt de arena van Landgraaf Live neer op de heilige grond, ditmaal met zes festivaldagen in uiteenlopende thema’s.
Met een tribute aan Megaland ‘In Honor of Megaland’ en een saluut aan Keulen ‘We Love Kölle’ maakt de organisatie de eerste thema’s en namen bekend van de eerste en van de laatste festivaldag.

In Honor of Megaland

Onder de noemer ‘In Honor of Megaland’ komt op vrijdag 6 mei een selectie van Europa’s beste tributebands naar Landgraaf Live.
Rammstein (by Stahlzeit), Metallica (by Imitallica), Muse (by Musest) en Foo Fighters (by In Your Honor) brengen stuk voor stuk een saluut aan de heilige grond en de topacts die daar eerder speelden. Verwacht een oorverdovend en oogverblindend spektakel dat nauwelijks te onderscheiden is van het echte werk.
Tickets voor deze eerste festivaldag van Landgraaf Live 2022 op vrijdag 6 mei zijn nu verkrijgbaar via de website van het festival.

We Love Kölle

Hele andere, maar minstens zo lekkere koek: We Love Kölle.
Op zondag 15 mei – de laatste dag van de reeks – staat de bezoekers van Landgraaf Live een uitsmijter van jewelste te wachten.
Oosterburen Brings, Bläck Fööss, Höhner en Klüngelköpp brengen feestmuziek van de bovenste plank ten gehore, zoals ze dat alleen in Keulen kunnen.
Verwacht liters bier, nog veel meer plezier en hits for days.
De voorverkoop van We Love Kölle start op zondag 30 januari.

Landgraaf Live

In 2021 was Landgraaf Live een van de weinige evenementen die voor het overgrote deel door kon gaan, ondanks de pandemie. Dankzij een opgetuigde arena mét gigantisch terras kon het evenement op een verantwoorde manier plaatsvinden.

Voor 2022 tovert de organisatie het terras grotendeels om tot een dansvloer voor jong en oud. Daar wordt gedurende zes festivaldagen – elk met eigen thema – gedanst op muziek in allerlei genres.

Landgraaf Live 2022 vindt plaats in de eerste twee volledige weekenden van mei.
De rest van het programma wordt op korte termijn bekendgemaakt.
Tickets voor het festival zijn te koop via www.landgraaflive.com.