In gesprek met de burgemeester over de coronacrisis

Foto: Gemeente Kerkrade

Burgemeester Petra Dassen-Housen van Kerkrade geeft iedereen de mogelijkheid om eens met haar te spreken naar aanleiding van de invloed die het coronavirus op het dagelijks leven heeft.
U kunt op woensdag 26 augustus of woensdag 2 september tussen 19.00 en 20.30 uur met haar in gesprek gaan. U kunt zich daarvoor per e-mail tot en met 25 augustus aanmelden.

Bericht van de burgemeester

“Sinds de uitbraak van Corona lijkt het wel of we met zijn allen in een slechte film terecht zijn gekomen. En het einde is nog niet in zicht. Een moeilijke situatie voor iedereen, maar voor de één wat moeilijker dan voor de ander. Vragen als ‘Kan ik me staande houden als ondernemer’, ‘Kan ik mijn moeder in het verpleegtehuis bezoeken’ en ‘Hoe knap ik zo snel mogelijk op van corona’, waren of zijn aan de orde van de dag. En dan zijn er mensen die verdriet hebben vanwege het verlies van een dierbare.

Het coronavirus heeft enorme invloed op ons leven. Er is veel verdriet, maar we zien ook hoe mensen elkaar zijn gaan helpen. Ik zou graag willen weten hoe u de afgelopen maanden heeft ervaren en hoe ziet u de komende periode? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen met een zwakke gezondheid niet buitenspel komen te staan, hoe kunnen we elkaar blijven steunen? Kunnen we met elkaar een sterke gemeenschap blijven?

Ik heb zoveel vragen die ik aan u zou willen stellen en ik kan me voorstellen dat u ook vragen heeft voor mij. Daarom wil ik graag met u in gesprek. Ik nodig u van harte uit om op woensdag 26 augustus of woensdag 2 september tussen 19.00 en 20.30 uur met mij in gesprek te gaan. Het enige dat u hiervoor moet doen, is u per e-mail aanmelden.
Dat kan via [email protected]. Wij nemen dan contact met u op. Opgeven kan tot en met 25 augustus.

Ik kijk er naar uit u binnenkort te spreken.

Burgemeester Petra Dassen-Housen”