Roda JC sleept in slotfase één punt tegen MVV uit het vuur

Roda JC Kerkrade heeft vanmiddag met 2-2 gelijkgespeeld tegen MVV Maastricht. In de absolute slotfase zorgden Roland Alberg en Iké Ugbo ervoor dat Roda JC één puntje overhield aan de Limburgse Derby.
Het begin van het duel werd overschaduwd door vuurwerk. In de eerste minuut werden er diverse rookbommen afgestoken, waardoor scheidsrechter Pol van Boekel wachtte totdat de rook was opgetrokken. Niet veel later werden er opnieuw rookbommen tevoorschijn gehaald. Van Boekel legde het spel vervolgens een kwartier stil, alvorens er weer werd gespeeld.

Onderbrekingen

Tussen de beide onderbrekingen door, waren de beste kansen aan de zijde van Roda JC. Een strakke voorzet van Pepijn Schlösser kwam bij Iké Ugbo terecht. De Chelsea-huurling schoot echter recht tegen MVV Maastricht-doelman Nigel Bertrams aan. Niet veel later nam Antonio Cotán de bal op zijn wreef. Nu was het de achterhoede van de Maastrichtenaren die een vroege Kerkraadse voorsprong voorkwam.

Na de afkoelpauze kreeg MVV de betere kansen. Enes Mahmutovic was twee keer achter elkaar dicht bij een openingstreffer. Uit een corner kopte de achterhoede speler gevaarlijk binnen, maar Tom Muyters reageerde goed. De rebound kreeg Mahmutovic ook niet achter Muyters. Een minuut later leek Joshua Holtby de score te openen namens de bezoekers, maar Van Boekel keurde de goal af omdat er een duwende beweging van Schroijen werd gezien. Via Jordy Croux en Niels Verburgh kreeg Roda voor rust nog twee kansjes, maar deze waren niet gevaarlijk.

Rust

Na rust bleven beide ploegen redelijk in evenwicht, totdat Joeri Schroijen in minuut 68 de 0-0 van het scorebord afschoot. De in Weert geboren aanvaller van MVV was sneller dan Pepijn Schlösser en schoot een voorzet van Thijmen Goppel hard binnen. Direct na de aftrap kreeg Roland Alberg een gigantische kans (vanaf de vijfmeterlijn tegen de doelman aangeschoten), maar hij verzuimde om de gelijkmaker te maken.

Twee minuten voor tijd was het Koen Kostons die de wedstrijd voor MVV leek te beslissen. Hij lobde een bal over doelman Muyters heen en zorgde voor de 0-2. Maar Roda gaf zich niet gewonnen. Via Alberg werd de aansluitingstreffer gemaakt, op het moment dat de extra speeltijd werd getoond. En een minuut later kreeg clubtopscorer Ugbo de bal voor zijn voeten, en hij verzuimde niet om de 2-2 te maken.

Bron, tekst en foto: Roda JC Kerkrade.