Presentatie nieuw jaarboek ‘Kerkrade Onderweg’ in Westhoes in Heilust

De oude kerk van de Heilust
De oude kerk van de Heilust
Foto:

De Stichting Historische Kring Kerkrade presenteert onder de titel ‘Kerkrade Onderweg’ alweer haar drieëntwintigste jaarboek. Ook deze keer weer met bijzondere bijdragen over de lokale- en regionale historie.

Het boekt beschrijft diverse onderwerpen zoals het oude museum in kasteel Erenstein, 400 jaar broederschap St. Sebastianus, bokkenrijders en de mythe van het sociaal Banditisme, de cultuurhistorische waarde van carnaval, het gezin Samuel-Leezer als onderduikers, verhalen uit de tweede wereldoorlog, kunstschilder Frans Savelsbergh, gebouwen uit de 20ste eeuw in Eygelshoven/Hopel, ijzerwarenwinkel van May Weelen, busonderneming I.A.O., de wijk Spekholzerheide, twee vliegtuigcrashes in Kerkrade na de bevrijding en kunstenaar Jan Ploum.

Verhalen opgetekend

Uit deze nieuwe uitgave ‘Kerkrade Onderweg’ blijkt dat er nog veel te vertellen is over de geschiedenis van Kerkrade en omgeving. Geregeld hoor je mensen vertellen over vroeger. Gelet op de artikelen in deel 23 is het de auteurs opnieuw gelukt mooie, spannende en soms droevige verhalen vast te leggen in een boek. De verhalen worden geïllustreerd met foto’s en documenten, vaak uit persoonlijke archieven.

Er zijn vele gebeurtenissen uit het verleden en bijzondere verhalen die het waard zijn om vast te leggen en te publiceren. De Historische Kring roept dan ook iedereen op om nieuwsgierig te blijven naar de lokale geschiedenis en de heemkunde.
Het boek wordt wederom mogelijk gemaakt dankzij de inzet van schrijvers uit de eigen Kring en ook daarbuiten. Zonder de professionele steun en de nauwe betrokkenheid van boekhandel/uitgeverij Deurenberg is ‘Kerkrade Onderweg’ echter niet mogelijk.

Presentatie ‘Kerkrade Onderweg’

Deel 23 van Kerkrade Onderweg wordt op vrijdag 22 november om 16.00 uur gepresenteerd in het Westhoes aan de Anemonenstraat 16 in de Kerkraadse wijk Heilust, de voormalige kerk van de Heilust. Na de feestelijke uitreiking is aansluitend nog een gezellige nazit tot 18.00 uur.
Het boek is daarna verkrijgbaar bij alle Kerkraadse boekhandelaren. U kunt bij de presentatie van het nieuwe jaarboek ook zelf aanwezig zijn. Het boek is dan ook te koop. Vanwege de beschikbare plaatsen dient u zich vóór 15 november aan te melden via [email protected] of telefonisch 045-5676230.