Roda JC weet drie punten uit duel met Volendam te slepen

Roda JC heeft vrijdagavond in eigen huis met 2-1 gewonnen van FC Volendam. De doelpunten aan Kerkraadse zijde kwamen op naam van Mart Remans en Gyliano van Velzen.

De wedstrijd kende een spectaculair begin. Na amper één minuut spelen werd een doelpunt van Volendam afgekeurd wegens buitenspel.
De thuisploeg was direct wakker en scoorde vlak hierna dan ook de openingstreffer. Mart Remans omspeelde zijn directe tegenstander en maakte na zes minuten zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van Roda JC: 1-0.

Aan de andere kant van het veld kreeg Volendam één minuut later een strafschop toegekend van scheidsrechter Blank. Cas Peters faalde niet vanaf elf meter en bracht de stand weer op gelijke hoogte: 1-1. In de fase hierna creëerde Roda verschillende kansen via Vansteenkiste en Engels, maar een doelpunt voor rust bleef uit.

Gouden wissel

Om aanvallender te gaan spelen verving Gyliano van Velzen na rust Niels Verburgh. Dit leverde direct resultaat op. Diezelfde Van Velzen scoorde na een kleine 10 minuten spelen tegen zijn oude club de 2-1.
In de slotminuten bracht Novakovic nog een aantal keer knap redding waardoor de overwinning over de streep getrokken werd.

Tweede periode

Door deze overwinning gaat Roda JC na deze speelronde aan de leiding in de tweede periode met nog twee wedstrijden te gaan. Daarin treffen de Kerkradenaren echter opponenten van formaat. Eerst staat komende zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma. Die ploeg staat momenteel tweede in zowel de reguliere rangschikking als in de strijd om de tweede periode, met slechts 1 punt achterstand op Roda JC. Daarna volgt direct na de winterstop nog de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles dat momenteel de derde plaats inneemt in de competitie.
Voorafgaand aan deze wedstrijden speelt Roda JC bovendien aanstaande woensdag (19 december) om 20.45 uur in het Parkstad Limburg Stadion het TOTO KNVB Bekerduel tegen Ajax.

Tekst en bron: Roda JC.