Verenigingsfeest Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade met 6 jubilarissen

Foto: Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade

De eerste fusieharmonie van Kerkrade heeft deze week een bijzonder muzikaal weekend, dat komende zondag 6 oktober wordt bekroond met haar verenigingsfeest.
Deze dag wordt tevens benut om maar liefst zes jubilarissen van de vicewereldkampioen in de tweede divisie in het zonnetje te zetten.

Jubilarissenhuldiging

De feestdag begint om 11.00 uur met een Heilige Mis in de St. Lambertuskerk te Kerkrade.
Vanaf 14.00 uur volgt de huldiging van de jubilarissen en receptie in het Catharinahoes op de Holz.

Hier wordt begonnen met de koperen jubilea van Laura Maas, Silke Meijers en Jimmy Wilms.
Zij zijn 12,5 jaar lid van de vereniging en vieren hun eerste jubileum. Laura en Jimmy zijn als kleuter gestart bij de vereniging en hebben inmiddels al ruime ervaring als muzikant.

Ramon Savelsberg is zilveren jubilaris dit jaar en mag maar liefst 25 muzikale kaarsen uitblazen.

50 jaar lid

Walter Consten en Theo Ruiters zijn beiden liefst 50 jaar lid van het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade en een van haar voorlopers, Koninklijke Harmonie St. Caecilia 1843, “De Auw”, en Harmonie St. Pancratius Nulland.
Al die jaren zijn ze bij elke activiteit van de vereniging aanwezig, van concerten tot ledenvergaderingen. Ook hebben beide heren in het verleden een groot aantal jaren een bestuursfunctie bekleed.

Over het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade

Het Koninklijk Harmonieorkest Kerkrade is de Stadsharmonie van Kerkrade, waarbij vooral de centrumwijken als achterban worden gezien.
De vereniging maakt muziek op kwalitatief goed en aantrekkelijk niveau, ter ontspanning van leden en publiek.
De vereniging heeft een maatschappelijke betekenis doordat ze zorgt voor een zinvolle hobby, voor binding en geborgenheid, voor muzikale en sociale vorming van jong en oud en actief deelneemt aan activiteiten in de gemeenschap. De vereniging hecht waarde aan het belang van traditie maar wil dit realiseren in de hedendaagse context.
De vereniging is er voor en door leden, dit wil zeggen dat leden zelf verantwoordelijk zijn voor actieve participatie. Daarmee is de vereniging een Ambassadeur voor muziek en de verenigingszin van de Klankstad.